De ce nu vine sfârșitul lumii dacă iese Viorica Vasilica Dăncilă președinte?

   Pentru a fi cât mai clar pentru o paletă cât mai largă de categorii de oameni, voi împărți acest articol în două maniere de prezentare. În prima manieră, mă voi axa pe explicarea motivelor pentru care consider că nu va veni sfârșitul lumii pentru cei de la #rezist, iar în a doua manieră voi explica de ce nu cred că va veni sfârșitul lumii dacă va ieși doamna Dăncilă președinte, nici pentru pesediști...
   Cei de la #rezist, la fel ca și cei de la PSD, nu au motive serioase de îngrijorare, indiferent cine ocupă funcția de președinte, în primul rând datorită, sau din cauza faptului că puterea legislativă îi revine Parlamentului, prin legile dezbătute și votate de către acesta, și Guvernului, prin hotărârile de Guvern(HG) și ordonanțele de urgență(OUG) pe care acesta le poate emite. Este adevărat că Președintele României controlează Armata, Serviciile, Justiția și Procuratura și poate convoca CSAT-ul, dar acestea funcționează după legile votate de Parlament, legi pe care Președintele este obligat să le promulge după ce sunt trimise a doua oară de către Parlament, ușor modificate.
   Acum, adresându-mă strict celor de la #rezist:
   -Viorica Dăncilă nu a ascultat "comenzile" lui "Pablito", "El lider maximo", "Liviu ot Teleorman", "Daddy"(sau cum l-o mai fi numit presa #rezist pe acest mason care a fost executat fără milă de către sistem), neemițând ordonanța de urgență(invocată, obsesiv-compulsiv, timp de doi ani și 4 luni de către aceeași presă #rezist) menită să îl scape pe acesta de pușcărie.
   -Viorica Dăncilă nu are probleme penale de anvergura lui Liviu Dragnea.
   -Viorica Dăncilă a "uitat" de existența statului paralel imediat după încarcerarea lui Liviu Dragnea.
   -Viorica Dăncilă nu are un discurs la fel de naționalist precum cel pe care îl avea Liviu Dragnea.
   -Viorica Dăncilă a cedat relativ ușor guvernarea, opoziției.
   -Viorica Dăncilă, pe vremea când era europarlamentar, vota favorabil acest raport: "Drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituții juridice precum căsătoria".
   -Viorica Dăncilă nu îl va grația pe Liviu Dragnea.
   -Viorica Dăncilă se consideră o persoană "neconflictuală", fapt ce a dus, pe lângă așa-zisul conflict cu Iohannis pe tema dezbaterii pentru turul doi, la un blat evident între cei doi pentru a-l împiedica pe Dan Barna să ajungă în turul doi, iar lista poate fi completată cu voia și permisiunea dumneavoastră.
   -Actualizare post-alegeri(11 decembrie 2019): această piramidă ar fi rămas intactă și dacă ar fi ieșit Viorica Dăncilă președinte.
   Acum, adresându-mă strict pesediștilor și forțelor naționaliste interesate de acest subiect:
   -Viorica Dăncilă nu a desființat Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție(SIIJ).
   -Viorica Dăncilă nu a abrogat OUG 114.
   -Viorica Dăncilă a exclus unele cârtițe infiltrate de Sistem în PSD, ultimele dintre acestea fiind Ana Birchall și Cozmin Gușă.
   -Viorica Dăncilă a continuat, cu mai mult sau mai puțin succes, (să încerce) să implementeze programul de Guvernare, aproape la fel de consecvent, și după încarcerarea lui Liviu Dragnea.
   Acestea fiind spuse, cu toate greșelile ei gramaticale și de exprimare, care au făcut, pe bună dreptate, deliciul publicului, această persoană neconflictuală, conform chiar propriilor spuse, nu va provoca niciun cataclism global sau măcar național, fie și metaforic spus, din funcția de președinte, așa cum nu a provocat nici cât a fost în funcția de premier al României.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un mesaj sincer și de bună-credință pentru saccsiv și cititorii lui

Un comentariu care mi-a fost aprobat doar parțial pe blogul "trenduri.blogspot.com"...

Rămas bun, tuturor...